Loading

O nas

Lata pracy pokazały nam jak bardzo Goście cenią sobie jakość i autentyczność potraw. Dlatego też, naszym priorytetem jest dostarczanie możliwie najświeższych oraz lokalnych produktów.

Czerpiemy z darów Matki Natury, otaczającego nas lasu i morza. Pomimo ewolucji dań na przestrzeni lat, charakter domowego grilla opalanego węglem drzewnym pozostał niezmienny. W miarę upływu czasu pojawiały się coraz to nowsze dania, które stały się sztandarowe jak np. flaki z kalmara czy wspaniałe ryby i dziczyzna. Najbardziej lubiane przez Gości stały się ziemniaki pieczone – jeden z najczęściej wybieranych dodatków.

Fakt, że cały czas Was przybywa i często do nas wracacie, daje nam niesamowitej motywacji do działania. Gościnność jest cechą, bez której nie wyobrażamy sobie tworzenia niezapomnianych wrażeń i doznań kulinarnych. Nie możemy się już doczekać, aż nas (ponownie :)) odwiedzisz!

Do szybkiego zobaczenia!

CZERPIEMY Z DARÓW MATKI NATURY, OTACZAJĄCEGO NAS LASU I MORZA.

Nasza historia

1994

POCZĄTEK NASZEJ HISTORII

Witajcie nasi drodzy Goście oraz Przyjaciele!

Minęło już sporo lat odkąd w 1994 roku powstała nasza restauracja, którą prowadzi obecnie kolejne pokolenie rodziny Wichłacz. Cała wspaniała przygoda ma swoje korzenie w uroczym Kołobrzegu słynącym ze smażalni oraz gastronomii nastawionej głównie na turystów. Tata Wichłacz wraz z Mamą Wichłacz, pomysłodawcy i gastronomowie z wieloletnim doświadczeniem, uznali, iż brakuje restauracji z niepowtarzalnym charakterem. Miejsce to miało się wyróżniać na nadmorskiej mapie. Tak wpadli na pomysł prawdziwego grilla!

Do dziś za nazwiskiem, które firmuje każdą z potraw, stoi cała włożona praca i serce. Pragniemy, aby nasza restauracja sprawiała Gościom jak najwięcej radości.

Aż trudno uwierzyć jak prężnie na przestrzeni lat rozwinęła się nasza restauracja. Począwszy od czasów, kiedy większość pracowników stanowili członkowie rodziny oraz przyjaciele, po dzisiaj, gdzie zatrudnionych jest ponad dwadzieścia osób. Cały nasz zespół tworzy to miejsce w rodzinnej atmosferze.

Co więcej, z czasem okazuje się, że nietypowa lokalizacja restauracji, umieszczonej na obrzeżach miasta, stała się jej atutem. Z dala od zgiełku można poczuć się jak w domu i odprężyć podczas posiłku w gronie najbliższych.

Przez lata wypracowaliśmy standardy, które zdobyły uznanie wśród naszych Gości. Są one nieustannie przekazywane kolejnym pokoleniom kucharzy oraz kelnerów.